Matleveranser

Hej!
För att minska smittspridningen av Covid-19-viruset, så kommer vi att ansluta oss till Mörbylånga kommuns nya service med matleveranser till personer i riskgrupper eller i ålder över 70 år.
Det innebär att vi som är friska passar på att handla på ICA åt någon som behöver stanna hemma, när vi ändå handlar åt oss själva.
Kommunen har skapat ett mycket smidigt system för denna service:

Man får en inköpslista via mail och kan handla utifrån den på en ICA-affär i kommunen. Man legitimerar sig i kassan och uppger ett rekvisitionsnummer tillhörande den som beställt maten. Numret står på inköpslistan. Sedan sköter affären och kommunen om att fakturera beställaren. Man behöver alltså inte lägga ut pengar eller hämta någons betalkort och kod. Mycket smidigt. Kassakvittot lägger man i matkassen och levererar alltihop till beställaren.

Vill du vara med och hjälpa till att handla och köra hem matkassar till någon i närheten av där du bor?
I så fall hör av dig genom att skicka ett mail till vår epost eller ring till vår sekreterare Helena Rosén Johansson på telefon 070-1569714.

Tillhör du själv någon riskgrupp eller är över 70 år?
I så fall anmäler du dig till denna service genom att ringa till Mörbylånga kommuns servicecenter på telefon 0485-470 00 helgfria vardagar kl 8-16 och dag före röd dag kl 8-12.
Det går inte att garantera att du får leverans samma dag, så hör av dig i god tid.